Bedrijfsruimte Bedrijfsruimte huren Haagweg 4
De renovatie van de Haagweg is vrijwel rond.
Alle bedrijfsunits en ateliers op de Haagweg zijn verhuurd.

In totaal is er zo'n 2.000 m2 verhuurbare commerciële bedrijfsruimte gecreëerd.

Klik op een van de linken aan de linkerkant om hier meer informatie over te verkrijgen.

 

Atelierruimtes Haagweg 4
Er zijn 55 atelierruimten op de Haagweg 4. De ateliers zijn ruim, hoog en licht.zijn groot, gelet op hun oorspronkelijk gebruik voor onderwijs, uitermate geschikt als ateliers; hoog, ruim en licht. Ook de samensmelting van zoveel disciplines van verschillende kunstenaars, de zogenaamde 'broedplaatsfunctie' werkt inspirerend voor alle gebruikers van het pand en werkt positief in het gehele culturele klimaat van de gemeente Leiden en omstreken.  Lees verder...

 

Horeca Haagweg 4

Sinds september 2014 is Galerie-cafe De Leidse Lente neergestreken in Haagweg 4. Meer over de Leidse lente is te vinden op de website galeriecafeleidselente.nl

 

Het pand
De bedrijfs- en atelierruimten zijn gevestigd in de voormalige ambachtschool aan de Haagweg 4. Dit monumentale pand uit 1892 is eigendom van de gemeente en wordt geexploteerd door de Stichting Werk en Onderneming, die in Leiden meerdere bedrijfspanden onder haar hoede heeft.

 
Het laatste nieuws
Nieuws van de Haagweg

Op dit moment is er geen nieuws over de Haagweg 4

 

Contact
Wanneer u contact met ons wilt opnemen kan dit op verschillende manieren.
Wanneer u denkt in aanmerking te kunnen komen voor een atelier kunt u hier terecht.

Voor een bedrijfsruimte neemt u direct contact op via deze link.

 
haagweg 4
Bedrijfsruimten te huur
In Leiden op de Haagweg 4 zijn er ruimtes te huur voor bedrijven met een kreatieve, kunstzinnige of ambachtelijke achtergrond. De Haagweg in Leiden biedt een kreatieve inspirerende omgeving waarbij bedrijven en kunstenaars naast elkaar zijn gevestigd in een pand.

Bezoek de website van
De Stichting Werk en Onderneming
voor meer bedrijfsruimten in Leiden

Ricarda Zielonka

collage

Ik ben geboren op 7 augustus 1968 in Gotha, Duitsland.

Mijn moeder inspireerde me als kind tot kunstzinnig werk en daarbij ontdekte ik al vroeg mijn grote liefde voor kleuren.
 
Vanaf mijn 17e jaar volgde ik drie jaar lang lessen op een avondschool van de Kunstacademie in Dresden.
Vooral het tekenen was heel wezenlijk voor me.
Op mijn 20ste jaar begon ik met een studie Textiele vormgeving in Oost-Berlijn aan de Kunstacademie.
Het was een tijd vol intens werken vanuit de Bauhaus-stroom.
Na vier jaar heb ik deze studie afgesloten.

Tijdens mijn opleiding ontdekte ik dat de kleur mijn passie is.
Met de kleur als basis heb ik een collagetechniek ontwikkeld waarbij stukjes papier uit tijdschriften gebruikt worden om tot een nieuw geheel van vorm en inhoud te komen.

Waskrijt zorgt voor stralende, frisse accenten en verrijkt zo het schilderij. Inmiddels gebruik ik ook steeds meer reliëf als uitdrukkingsmiddel met behulp van gekreukeld papier en spelen licht en donker voor dieptewerking een grote rol.

Sinds 1991 woon ik in Nederland.

Vanaf 1997 t/m 2012 heb ik 30 solo en groepsexposities gehouden in onder andere Zeist, Amsterdam, Wassenaar, Warmond, Leiden en Bautzen (BRD). In 2012 nam ik aan de Regionale en Nationale Kunstdag in Rotterdam deel.

Ik ben lid van de kunstenaarsverenigingen ARS (Leiden) en de NABK.

Als docent tekenen/schilderen en collagesmaken werk ik sinds 13 jaar met cursisten in mijn eigen atelier en in andere instellingen zoals het Leidse Volkhuis . Op de voorgrond staan de speelsheid en het karakter van de kleuren & de vormen, compositie en expressie. Vooral dit laatste aspect is essentieel zowel in mijn eigen werk als ook bij de begeleiding van de cursisten.


Website: http://www.ricarda-zielonka.nl/

Contact: Ricarda


Adres: Haagweg 4C5

plattegrond
Klik op het plaatje om de plattegrond van de 2e etage te openen.

 

divider

Random Artist

schilderen en grafiek

Rust, chaos en eenzaamheid zijn aanwezig in mijn werk op groot formaat papier. Het zijn landschappen die appelleren aan mijn jeugd, de kale duinen van Appelscha, bossen van Beetsterzwaag, Olterterp en Bakkeveen. Krachtige lijnen in combinatie met grote, soms sobere kleurvlakken geven dynamiek en diepte aan mijn werk. Gelaagdheid van verf, gebruik van alkydverf en neonkleuren zijn belangrijke middelen...

 

divider